cattery

Onze Poezen/our females

kittens

herplaatsing

gezondheid.

Contact
Cattery RIVERDOLL
Ragdoll
Over Ons/about us
Catterybeleid/cattery policy
Nieuws/news
Catterybeleid/cattery policy

Catterynaam

Het bedenken van een catterynaam is nog een hele klus, het moet een niet te lange en een makkelijk te onthouden naam zijn. In de eerste plaats wilde ik zelf graag dat het iets zou zeggen over het land waar de Ragdoll is ontstaan, Amerika dus. vandaar dat ik er voor gekozen heb om de naam wat amerikaans te laten klinken. In de tweede plaats wilde ik graag dat het toch iets over ons zou zeggen, aangezien wij in het Nederlanse rivierengebied wonen was voor ons de naam Riverdoll toch een logische keuze het zegt iets over de geboortegrond van onze kittens en het zegt ook iets over het geweldige ras waar wij zo van zijn gaan houden, de Ragdoll.

Catterybeleid

Ten eerste vind ik het belangrijk om te melden dat onze poezen in de eerste plaats onze huisdieren zijn. Er zal dan ook alleen met deze poezen gefokt worden als ze in goede gezondheid zijn en als ze de belangrijke kenmerken van de Ragdoll bezitten, zowel het uiterlijk als het karakter

Onze poezen hebben vrije toegang door het hele huis, wij zullen er niet voor kiezen om dieren op te sluiten in aparte kamers, ze zullen bij ons volledig meedoen aan het huiselijke leven.

Onze poezen zullen niet vaker als 1x per jaar een nestje krijgen, zodat ze voldoende tijd hebben om te herstellen van zwangerschap, bevalling en het opvoeden van kittens.

Op dit moment showen wij niet meer, uiteraard probeer ik wel te fokken volgens de rasstandaard.

Onze poezen zullen jaarlijks gescand worden op de bij de Ragdoll voorkomende erfelijke ziektes HCM/PKD/CIN en op de besmettelijke ziektes FIV/FELV. Ook zullen ze op deze ziektes dna getest worden. Uiteraard verwachten wij dit ook van de kater waar onze dames op bezoek gaan.

Kittens die bij ons geboren zijn mogen verhuizen als ze minimaal 13 weken zijn. Dan zijn ze in het bezit van een stamboom. Ze zijn 2x ingeent en ze zullen gechipt zijn voordat ze vertrekken.

Kittens worden geboren en groeien op bij ons in de huiskamer, zodat ze vanaf het begin af aan gewend raken aan huiselijke geluiden zoals de televisie, radio, stofzuiger enz.

Kittens worden alleen gereserveerd na persoonlijk contact, als u belangstelling heeft voor een kitten. Kan er als de kittens minimaal 5 weken oud zijn een bezoek gebracht worden aan onze cattery, heeft u na dit bezoek u keus gemaakt, en beide partijen zijn het eens met deze keus zal dit kitten voor u gereserveerd worden.

Als de kittens verhuizen zullen wij het kitten naar zijn nieuwe huisje brengen, dit omdat wij het erg belangrijk vinden te weten waar onze kittens terecht komen en om de overgang voor het kitten zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Onze kittens die als huisdier verkocht zijn zullen voordat ze gaan verhuizen bij ons gecastreerd/gesterriliseerd worden. hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.Waarom is een raskat zo duur

Het fokken van poezen is veel meer als een hobby, ik noem het liever een passie die ontzettend veel tijd, energie en ja ook geld kost. Dit is voor een goede fokker niet belangrijk als het gaat om het welzijn van zijn dieren. en je krijgt er zoveel voor terug door je eigen dieren en natuurlijk door het zien opgroeien van een nestje kittens
Een stamboom op zich kost maar zo'n 10 euro, als u dus kittens ziet die veel goedkoper zijn als met stamboom, kunt u er van uitgaan dat er op andere dingen bezuinigd is. U kunt hierbij denken aan kwalitatief mindere voeding, geen gezondheidstesten, poezen die meerdere nestjes per jaar krijgen, enz. enz. In dit geval is goedkoop toch vaak duurkoop.

Wilt u tot de groep mensen behoren die de broodfok en het uitbuiten van dieren  in stand houdtCattery policy

Catteryname

When I was thinking about a cattery name I want that it tells a little bit about the place our
kittens shall be born, because we live in the area what in the Netherlands called the Dutch
River area, it was the idea to name my cattery Riverdoll, it says a little bit about the place
where our kittens are born and it tells a little bit about the breed we love so much. our
beloved ragdolls.


Cattery policy

Our Ragdolls are first and foremost pets, and a part of our family they are bred
only when they are in good health and meet the ragdoll standard.

As part of the family the cats has free acces to the hole house and a part of the garden
they are never caged.

The queens are bred only a few times with time between there litters for there recovery
and some rest.

Sometimes we show our cats, to learn more about the qualities of the cats so we can
make informded decisions who we are mating them, to improve the breed.

All our breeding cats are DNA tested for HCM/PKD and with yearly ultrasound for
HCM/PKD/Cin. Health is the most importend thing in our cattery.

The kittens are born and raised in our livingroom.

Kittens are able to go to there new homes when they are at least 13 weeks, at that time
 the kittens are neuterd/spayed, vaccinated, dewormed and are microchipped
new parents are also receiving the regastration papers.

riverdoll's rarely sell breedingkittens, and only after extencive contact with the potential
breeder. Breeding kittens are only sold to responsible breeders with the same policy
and vision.
catteryOnze Poezen/our femaleskittensherplaatsinggezondheid.Contact